top of page

Wat gebeurt er tijdens een behandeling?

Algemeen

Tijdens een energetische behandeling (healing of reading) zit je op een stoel met, als je dat prettig vindt, je ogen gesloten. Ik tune vervolgens in op jouw energetische veld, ook wel de aura en chakra’s genoemd. Deze fijnstoffelijke energie omgeeft je lichaam en in deze energie ligt informatie opgeslagen met betrekking tot jouw wezen (wie je in je diepste kern bent). Je kunt daarbij denken aan emotionele gebeurtenissen, overtuigingen, gedachtepatronen, interactiepatronen tussen jou en je omgeving, relatiekoorden, vorige levens energie. Tijdens een behandeling krijgen met name de elementen die jou verzwaren of jou belemmeren in je groeiproces, liefdevolle aandacht. Daarmee bedoel ik dat de universele liefdesenergie die in de kosmos beschikbaar is via mijn handen doorgegeven mag worden en precies op die (verzwaarde) plekken komt, waar jouw wezen toegang voor geeft. De zwaarte transformeert op die plekken naar lichtheid, waardoor deze stukken loslaten uit jouw systeem. Vervolgens worden die plekken weer opgevuld met jouw oorspronkelijke ZIJNs energie. Dat voelt een stuk lichter en dat zul je op een prettige manier gaan merken in je dagelijkse leven. Bijvoorbeeld dat je makkelijker omgaat met een bepaalde kwestie, soepeler reageert, je meer in harmonie voelt, dieper slaapt, helderder in je hoofd bent, vanuit meer ontspannenheid aanwezig bent, of je gewoonweg lekkerder in je lijf voelt. Ook kunnen tijdens de behandeling zich niet lichaamsgebonden energieën, gidsen en vorige levens energieën presenteren. Soms mag er helderheid komen betreffende fysieke gezondheid, of informatie verschaft worden over je hoeveelheid beschikbare mentale en fysieke energie.

Weet dat ik als energetisch werker enkel toegang krijg tot die informatie, waartoe jij op zielsnivo toestemming voor geeft. Er gebeurt enkel, wat er gebeuren MAG! Met andere woorden, enkel die thema’s worden aangeraakt die jouw groeiproces op dat moment ten goede komen.

 

Readingsessie

Tijdens een reading krijg ik informatie aangereikt over de stukken waarvan jouw wezen aangeeft dat het aandacht mag krijgen. De informatie die ik ontvang via beelden, voelen en weten, vertaal ik naar jou in heldere bewoording. Dit geeft jou een stuk inzicht over jezelf. Thema´s waar informatie over kan komen zijn bijvoorbeeld: ‘Wat maakt dat ik doe zoals ik doe, dat ik reageer zoals ik reageer in bepaalde situaties/ op mijn omgeving’. ‘Hoe ben ik gegrond?’, ‘Hoe is de connectie met mijn gezin van herkomst?’, ‘Welke dynamiek speelt er tussen mij en de ander? Waar komt dat vandaan, wat ondersteunt mij in mijn groei en wat niet (meer)?’, ‘Hoe kan ik anders omgaan met bepaalde thema´s die spelen in mijn leven?’, ‘Welke emoties hebben mij (onbewust) in bedwang?’ Aspecten die niet (meer) helpend zijn in jouw groei, mogen transformeren naar lichtheid (dus ook stukje healing op dat moment) en zo voelt zo´n proces meer opgeruimd, soms zelfs afgerond. Uit de ervaring die ik heb opgebouwd met het geven van readings, blijkt dat deze het meest effectief zijn als ik de reading op afstand geef ipv in de ruimte fysiek met elkaar aanwezig te zijn. Op het moment dat je aan hebt gegeven dat je een reading wilt, zal ik in een van de weken daarop een dagdeel plannen dat ik de tijd neem om op jouw energie in te tunen. Dit intunen duurt ongeveer een uur. Daarvoor heb ik je voor -en (meisjes)achternaam nodig, jouw geboortedatum en een digitale foto waar jij opstaat (zonder andere mensen/dieren). De informatie die ik mag ontvangen beschrijf ik vervolgens in heldere bewoordingen in een of enkele A4´s, die je via de mail ontvangt. Ik raad je aan om deze te lezen op een moment dat je in rust bent en niet gestoord kan worden. De energie uit de woorden werken dan het krachtigst voor je. Probeer met name te voelen van wat het geschrevene met jou doet ipv in de denkmodus te schieten of de tekst te veel gaan analyseren. Wat resoneert met jou pak je op en wat niet resoneert, laat je gaan J. Soms hebben dingen ook langer de tijd nodig om begrip te krijgen. Neem enige weken de tijd om de inhoud te laten bezinken.

Wat zijn de effecten na een behandeling?

Met name bij een healing heeft er energetisch een opschoning plaatsgevonden van jouw systeem. Je vibreert vanaf dat moment in een hogere trilling. De eerste uren, soms nog 1 tot 1,5 dag na de behandeling kun je daar nog wat aanpassingsverschijnselen van ondervinden. Je bent misschien even wat wiebelig, ongemakkelijk, of juist loom. De verandering kan zich ook aandienen in de vorm van een emotie (denk aan een plotseling verdriet dat op komt of wat pittiger uit de hoek komen, dan dat je van jezelf bent gewend. Of... juist meer de rust zelve dan doorgaans). Drink dan ook deze periode veel water en zoek de rust op. Voel wat er gebeurt ipv bedenken wat er gebeurt. Na deze aanpassing voel je je doorgaans energieker, fitter en vrolijker. Of, als dat de wens was, rustiger en evenwichtiger, meer in harmonie/ ontspannen. Ik omschrijf het zelf het liefst als ‘meer ontspannen gewoon lekker jezelf zijn’. Bij een reading kunnen ook deze effecten zich voordoen, echter een reading is meer gericht op het verkrijgen van een stuk inzicht. Je merkt na een reading meestal dat je een eyeopener krijgt over een thema waar je misschien al een tijdje in aan het zoeken was, maar nog niet op deze manier had bedacht dat je ´de oplossing´ zou vinden. Er kan werkelijk een kwartje vallen en dat kan heel verhelderend zijn!

Healingsessie

Healing is gericht op het transformeren van beperkende energie uit je systeem. Een healingsessie werkt voor mij het prettigst en is, naar ik vermoed, daarmee ook het effectiefst als we fysiek in dezelfde ruimte zijn. Ik ben met mijn handen aan de slag in jouw energieveld dat om jouw lichaam heen huist. Er zal daardoor weinig sprake zijn van directe fysieke aanraking.

bottom of page